IB-directieochtend
21 november 2024
9.00 uur – 13.30 uur in Flint, Amersfoort
Inclusief lunch.
In mei 2024 is ons ondersteuningsplan voor de komende vier jaar ingediend bij de Inspectie. Mede dankzij jullie bijdrage ligt er een mooi en ambitieus plan! Op 1 oktober hebben we gezamenlijk de aftrap gegeven van dit plan.
Andere manier van werken
Tijdens onze IB directiedagen nemen we jullie graag mee in onze bewegingen en speerpunten. Vanaf januari 2025 gaan we op een andere manier werken. De vraag is natuurlijk hoe?
Tijdens deze ochtend krijg je hier meer informatie over en horen we graag van jullie waar eventuele knelpunten zitten die we kunnen oplossen.
Van individueel naar collectiever
In het tweede deel, na de koffie, staat de beweging van individueel naar collectiever centraal. Op welke manier kan een school – door een meer collectieve benadering – ervoor zorgen dat de basis in de gehele school verbreed en versterkt wordt?
We bieden vier verschillende workshops aan op het gebied van begrijpend lezen, TOS, sociaal-emotionele ontwikkeling en Nieuwkomers/NT2. Je kiest twee van de vier workshops uit:
Workshop 1: Begrijpend lezen
Hoe hoog ligt de lat op onze school en op welke manier kunnen we de school naar een hoger plan tillen? Annemarie Laseur, onderwijsspecialist Taal en Lezen, zal ons inspireren en ook uitdagen om de eigen school tegen het licht te houden wat betreft het aanbod op (begrijpend) lezen. En wat kan/ga jij dan morgen anders doen?
Workshop 2: Preventief gedrag en emotie regulatie systeem
Op één van de SBO scholen binnen ons samenwerkingsverband, wordt gewerkt met een methode om (preventief) gedrag en emoties te kunnen reguleren. Ulkü Mete en Suzanne Kalmijn, beide werkzaam op de Boulevard 410, nemen ons mee in de gedachte achter deze methode, maken de vertaalslag naar het reguliere onderwijs en laten zien hoe je dit preventief en collectief in kan zetten op je eigen school.
Workshop 3: TOS
Wat is een TOS, hoe herken je een TOS en wat is de invloed van een TOS op de ontwikkeling van een kind? In deze workshop krijg je antwoord op deze vragen. En wat bied je dan aan binnen de school op de verschillende ondersteuningsniveaus? Maartje van Aller, ondersteuningsspecialist bij SWV de Eem, zal samen met Josien Kieskamp en Alice Noord van de ambulante dienst van Auris, deze workshop verzorgen.
Workshop 4: Nieuwkomers en NT2
Wanneer een kind het aanbod binnen een taalschool heeft gevolgd en doorstroomt naar een reguliere basisschool, zit de school soms met de handen in het haar. Wat kunnen we aanbieden? Het taalniveau is nog steeds niet het niveau van de rest van de klas! Willemien Velsink, coördinator Taalklassen Wereldwijzer in Amersfoort, geeft tijdens deze workshop meer achtergrondinformatie, ze zal ons meenemen in de leerlijnen (wat toets je wel of niet en wanneer dan?) en zal een stukje meertaligheid dan wel trauma aanstippen.
We zijn heel blij dat we collega’s uit het veld bereid hebben gevonden om dit voor ons te verzorgen!
Programma
- Inloop vanaf 8.30 uur
- 9.00 uur: Opening
- 9.15 uur: Andere manier van werken
- 10.15 uur: Pauze en ontmoeting
- 10.45 uur: Workshop ronde 1
- 11.45 uur: Workshop ronde 2
- 12.30 uur: Netwerklunch
Aanmelden kan via het formulier aan de rechterkant.