Over ons

Samenwerkingsverband de Eem helpt scholen en ouders bij het vormgeven van passend en inclusief onderwijs. Dat wil zeggen: onderwijs waarbij kinderen zich het beste kunnen ontwikkelen. Dat doen we samen met leerlingen, ouders, scholen, jeugdhulp en andere partners.
Over Ons
Samenwerkingsverband de Eem biedt hulp bij het vormgeven van passend en inclusief onderwijs. Als Samenwerkingsverband van 23 schoolbesturen willen wij zorgen voor goed onderwijs aan alle kinderen.
Ons team
SWV de Eem heeft een relatief klein team van ongeveer 18 fte en 23 medewerkers. De ondersteuningsspecialisten werken samen in twee teams die worden geleid door een teamleider.

“Onze waarden:
solidariteit, lef en zorgvuldigheid”

We hebben in het licht van ons nieuwe ondersteuningsplan drie nieuwe kernwaarden geformuleerd: Solidariteit, lef en zorgvuldigheid. Vanuit die waarden willen we als netwerk samen aan onze opdracht werken. In ons nieuwe ondersteuningsplan geven we hier invulling aan.

 

Vacatures
Werken in het onderwijs is werken in een dynamische omgeving. Geen dag is hetzelfde. Je hebt veel interactie met leerkrachten, IB’ers, leerlingen en samenwerking met collega’s. Je doet betekenisvol werk en dat gaat verder dan kennis overdragen. Iets voor jou?
OOGO
De Wet Passend onderwijs vraagt dat we ‘Op Overeenstemming Gericht Overleg’ (OOGO) voeren met de gemeentes in onze regio, te weten Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg (Eemdijk), Leusden (Achterveld), Soest (Soesterberg) en Woudenberg.
Onze besturen en scholen
Wij zijn een vereniging van 23 samenwerkende schoolbesturen met zo’n 123 reguliere en speciale (basis)scholen uit zes gemeentes: Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg (Eemdijk), Leusden (Achterveld), Soest (Soesterberg) en Woudenberg.
Onze plannen
Wettelijk is bepaald dat een samenwerkingsverband elke vier jaar een nieuw ondersteuningsplan moet vaststellen. In ons ondersteuningsplan staan onze plannen en ambities voor de komende vier jaar.
De governance van onze organisatie
De algemene ledenvergadering (ALV) is statutair het hoogste bestuursorgaan van SWV de Eem. De ALV wordt gevormd door alle deelnemende schoolbesturen en is onder meer belast met het vaststellen van het ondersteuningsplan en de (meerjaren)begroting van het Samenwerkingsverband. De ALV heeft een onafhankelijke voorzitter.
Ondersteuningsplanraad (OPR)
In de OndersteuningsPlanRaad (OPR) denken en beslissen ouders en medewerkers uit de regio van SWV de Eem mee over passend onderwijs in onze regio.
MR-P
De Medezeggenschapsraad Personeel (MR-P) van het Samenwerkingsverband vertegenwoordigt de belangen van het personeel van het Samenwerkingsverband. De MR-P heeft, onder andere, adviesrecht over het ondersteuningsplan.
Kwaliteitszorg: in ontwikkeling
Het bezoek van de Inspectie en het jaarverslag zijn onderdeel van onze kwaliteitscyclus. Op dit moment werken we aan een nieuwe opzet hiervan, die naar verwachting eind 2024 op deze plek beschikbaar zal zijn.
Kwaliteitszorg en verantwoording
Samenwerkingsverbanden worden beoordeeld op hun kwaliteit volgens een vastgesteld toetsingskader. De Inspectie van het Onderwijs bezoekt alle samenwerkingsverbanden in principe één keer in de vier jaar om te beoordelen of en zo ja hoe het samenwerkingsverband zich verhoudt tot het kader.
Jaarverslag
Jaarlijkse verantwoordt het Samenwerkingsverband zich over de resultaten en de ingezette middelen in het jaarverslag.
Bezwaar tegen toelaatbaarheid en klachten
Bij een bezwaar of een klacht nodigen we u van harte uit om eerst contact met ons op te nemen zodat we kunnen onderzoeken of we de oorzaak voor de klacht of het bezwaar samen kunnen oplossen. Als dat niet lukt, dan zijn er twee verschillende regelingen.
Ga naar de inhoud