Site pictogram SWV de Eem

5 oktober Dag van de leerkracht en inspiratieavond met Marcel van Herpen

5 oktober Marcel van Herpen

Op 7 april jl. stond de volgende avond gepland met Marcel van Herpen:
‘Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen!’ Een interactieve lezing over gedrag van kinderen.

We hoeven inmiddels niet meer uit te leggen dat de invloed van alle maatregelen groot zijn op ons leven. Op het moment dat we de avond van 7 april hadden geannuleerd, was de verwachting dat we deze avond op 5 oktober gewoon konden laten doorgaan.

En dat is toch net even iets anders. We kunnen inderdaad met meerdere mensen aanwezig zijn in Flint, maar het grote aantal belangstellenden voor de avond van 7 april was al meer dan we mogen toelaten bij de anderhalve meter afstand. Gelukkig zijn er de afgelopen tijd veel mogelijkheden ontstaan om toch een speciale avond te organiseren. En dat gaan we dus doen met een webinar met Marcel van Herpen.

Marcel geeft het volgende aan over zijn webinar:
“Wat we op dit moment meemaken, voelen we al en weten we eigenlijk nog niet. We weten niet precies wat er gebeurt, wanneer het verandert en wat de gevolgen zullen zijn. Daar worden we ons door de dagelijkse berichtgeving collectief bewust van. Maar dat geldt voor elk leven, altijd en overal. Ook bij het gedrag van kinderen is dat zo, wat wil het kind jou vertellen met het gedrag dat hij laat zien. Niemand weet wat het leven nog in petto heeft en waar dat toe zal leiden. Voor een goed vervolg zullen opvoeding en onderwijs in deze periode twee fenomenen in het collectief geheugen moeten prenten: onzekerheid is het uitgangspunt van het leven en alles en iedereen is met elkaar verbonden!”

Dus  ‘Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen!’ is een thema dat blijft staan.
Ben je nieuwsgierig geworden? Dan ben je van harte uitgenodigd  om aan te sluiten op 5 oktober om 19.30 uur.

——————————————————————————————————————————————————

Meer over Marcel:
Marcel geeft enthousiast interactieve (inter)nationale lezingen en heeft diverse boeken geschreven waaronder ‘Ik, de leraar, Wij de leraar’. Vanuit zijn brede kennis en praktijkervaringen weet hij vele zalen te boeien. We zijn dan ook heel blij dat hij nogmaals het podium van SWV de Eem zal betreden.

Mobiele versie afsluiten