Site pictogram SWV de Eem

Een geslaagde ontmoetingsbijeenkomst

Hierbij willen wij jullie hartelijk bedanken voor de aanwezigheid tijdens onze jaarlijkse ontmoetingsbijeenkomst van 23 januari j.l. in het Leerhotel Het Klooster te Amersfoort. Wij vonden het een geslaagde en inspirerende middag, jullie hopelijk ook. Graag delen we een aantal foto’s en de speech van Brigitta Gadella, directeur van SWV de Eem, met jullie.

Speech Brigitta Gadella

Tja, ik zou iets over de speerpunten en activiteiten van 2017 zeggen, maar liever gebruik ik deze gelegenheid om een aantal mensen te bedanken.

De leerkrachten, die iedere dag  opnieuw openstaan voor hun leerlingen en ze elke dag een nieuwe kans geven.
De ib’ers, voor de flexibiliteit die ze tonen bij allerlei veranderingen rondom passend onderwijs en de leerkrachten ondersteunen bij zorgleerlingen.
De directeuren, die het voortouw nemen in alle nieuwe ontwikkelingen die op hen afkomen.
De besturen, die snappen dat het gaat om het verbinden van visie en mogelijkheden.
De ambtenaren jeugd en onderwijs beleid, die het zeker niet makkelijk hebben gehad met de transities binnen de gemeenten en keihard blijven gaan voor die samenwerking.
De leerplichtambtenaren, die ons helpen thuiszitters te voorkomen, wat ons in deze regio behoorlijk goed afgaat.
De wijkteams, de sociale teams en de jeugdzorg medewerkers, die openstaan voor een gezamenlijke aanpak.
De expertise partners, die hun kennis inzetten op de werkvloer.
De ouders, die openstaan voor al die professionals en dat vraagt best veel.

En last but not least de collega’s van SWV de Eem, die spil in het web zijn. Ja, jullie allemaal dus!

Succes zit in de verbinding en de samenwerking

Wij zeggen zo vaak: het succes zit niet in het verband, maar in de verbinding, de samenwerking. Vragen jullie je ook weleens af waarom de ene organisatie succesvoller is dan de andere? Ik vraag me dat met enige regelmaat af. Wat heeft bijvoorbeeld Apple zo groot gemaakt? Hoe komt het dat verschillende mensen met min of meer dezelfde ideeën of uitvindingen totaal verschillende successen boeken?

De een zal zeggen, dat komt door het idee, het product of de dienst. De ander zal aangeven dat het te maken heeft met de presentatie en dus de marketing. Weer een ander zal de organisatie en het leiderschap als verklarende factor noemen. Er zullen mensen zijn die zeggen dat een visie van een organisatie van doorslaggevend belang is. En natuurlijk begrijpen we allemaal dat een combinatie van vele verschillende factoren van belang is.

Ik geloof sterk dat succes bepaald wordt door een glasheldere visie, een rotsvaste overtuiging dat je iets aan het doen bent wat er toe doet en wat het verschil maakt en dat je daar als individu en organisatie helemaal voor gaat. Maar ook dat je je bewust bent van de context, het feit dat we in een snelle veranderende maatschappij leven. Dat vraagt om constante scherpte en mogelijke aanpassingen. Dat delen, kennisdelen, in deze tijd belangrijker is dan ooit om bij te blijven. En uiteraard geloof ik dat we samen meer zijn dan de som der delen en dat een optimale samenwerking succes bepalend is. Samenwerken vanuit dezelfde principes en rotsvaste overtuiging dat we het verschil kunnen maken, betekent samen op koers zijn voor de kinderen in deze regio.

Tenslotte…. voor de speerpunten en de activiteiten in 2017 verwijs ik jullie graag naar onze website en blijf geïnformeerd over de actualiteiten via onze nieuwsbrieven. Dan hef ik nu graag het glas met jullie!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Mobiele versie afsluiten