Site pictogram SWV de Eem

Spelend leren?

Portrait of a playful father giving his son piggy back ride against sky

Spelen is niet alleen leuk om te doen, maar is ook heel leerzaam en belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Door te spelen leren kinderen met anderen om gaan, ze oefenen en verbeteren hun motoriek en ze leren hoe ze problemen kunnen oplossen. Kinderen leren van het spel en van de andere kinderen en volwassenen met wie ze spelen. Niet alleen op school, maar zeker ook thuis.

Al spelend leren kinderen bijvoorbeeld steeds beter onthouden en beter tellen. Ze leren tijdens het spelen ook om bijvoorbeeld op hun beurt te wachten, samen te werken, hulp te vragen of met verlies om te gaan. Dat zijn handige vaardigheden waar kinderen hun hele leven wat aan hebben en die ze ook op school goed kunnen gebruiken. Ze hebben deze vaardigheden nodig om op school goed tot leren te kunnen komen. Daarnaast verstevigt samenspelen ook de band tussen jou en je kind.

Heb je vragen of zorgen over passend onderwijs dan kun je voor informatie terecht op onze website: www.josee.nu. Wil je je persoonlijke vragen over passend onderwijs aan ons voorleggen dan kun je ons bellen op maandag en donderdag op telefoonnummer: 033 303 0488 óf via onze website een afspraak inplannen op kantoor of online.

Mobiele versie afsluiten