Site pictogram SWV de Eem

Verslag bezoek Onderwijsinspectie

vooruitblik-swv

Op donderdag 22 januari was de Onderwijsinspectie op bezoek. De Inspectie heeft het erg op prijs gesteld met een brede groep mensen van en om het SWV heen te kunnen spreken. De gesprekken hebben het beeld verder verduidelijkt en aangescherpt.
Het oordeel van de inspectie werd als volgt ingeleid:

‘SWV de Eem is keigoed bezig’!

Aan het wettelijk kader voldeden wij volledig. Alle zaken die een SWV moet hebben,hebben wij en zelfs meer. Ook werd opgemerkt dat er veel zaken operationeel zijn. SWVde Eem is in staat om goede ondersteuningsvoorzieningen te creëren. Er is een goede en open samenwerking met de OPR, die door kan groeien naar een nog pro actievere samenwerking. Met het kwaliteitsbeleid dat staat zal het SWV in staat zijn om goed zicht te krijgen op de effectieve inzet van de middelen en de resultaten voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Er is vertrouwen in SWV de Eem om te komen tot een goede afstemming met Jeugdzorg.

Er wordt heel goed gecommuniceerd door het SWV, waarbij o.a. de inzet van het Informatie Punt Passend Onderwijs voor Ouders werd genoemd. De Inspectie noemt als aandachtspunt dat het mooi zou zijn als op de websites van alle scholen het logo van SWV de Eem terug te vinden is met een directe doorlink naar de website van SWV de Eem en er voor ouders informatie te vinden is over het Informatie Punt Passend Onderwijs voor Ouders.

Twee doorontwikkelpunten die benoemd zijn, zijn:

  1. Samenwerking tussen de scholen/schoolbesturen op lokaal gebied. Er mag concurrentie zijn op denominatie en profiel, maar niet op de gezamenlijke zorg voor leerlingen.
  2.  Samenwerking met Jeugdzorg.

Kortom, wij kijken met grote tevredenheid terug op het bezoek van de Inspectie en gaan met veel plezier verder op de ingezette koers.

Mobiele versie afsluiten