Site pictogram SWV de Eem

Waardevolle inspiratieavond over temperamentvolle kinderen

Gisteravond hebben we tijdens onze inspiratieavond met bijna 600 ouders, leerkrachten en zorgprofessionals uit onze regio een inkijk gekregen in de wereld van temperamentvolle kinderen. Onze gastspreker Eva Bronsveld nam ons mee in haar verhaal.

Temperamentvolle kinderen, met hun intensiteit, gevoeligheid, opmerkzaamheid en sterke wil, bezitten prachtige eigenschappen die we vaak bewonderen maar soms ook lastig vinden in de opvoeding.

Eva zoomde in op deze eigenschappen die temperamentvolle kinderen meer bezitten dan de meeste andere kinderen. Los van elkaar zijn deze eigenschappen al best bijzonder, maar wanneer ze allemaal verenigd zijn in één kind, wordt het pas echt interessant. Soms lijken deze eigenschappen bijna tegenstrijdig. Deze unieke combinatie maakt het grootbrengen van een temperamentvol kind voor de meeste ouders extra uitdagend.
Het was een waardevolle avond waarin we niet alleen leerden over het opvoeden van temperamentvolle kinderen, maar ook over het belang van begrip, geduld en empathie in de opvoeding.

Mobiele versie afsluiten