Site pictogram SWV de Eem

21 mei Studieochtend voor directieleden en intern begeleiders

21 mei 2015

SWV de Eem organiseert een studieochtend voor IB’ers en directieleden van SWV de Eem. Deze studieochtend staat helemaal in het teken van vakmanschap en professionaliseren door netwerken. Het is alweer even geleden dat Passend Onderwijs van start is gegaan. De schoolondersteuningsprofielen zijn ingevuld, de schoolplannen worden geschreven, leraren en het team van professionals zijn volop aan de slag om ieder kind zijn eigen weg te kunnen bieden. Samen bouwen we aan Passend Onderwijs, ieder vanuit zijn eigen professionaliteit, expertise en vakmanschap.

Programma

De ochtend zal worden ingeleid door Daan Quakernaat met ‘Ga kathedralen bouwen!’. De kathedralen staan voor lef, creativiteit, innovatie, vakmanschap, liefde, bezieling en nog veel meer. Daan, spreker van beroep, verdiepte zich grondig in de kathedralenbouwers, hun nalatenschap, hun drijfveren en werkwijze. Hoe kunnen wij de uitdagingen van onze tijd, van Passend Onderwijs, aanpakken? De kathedralenbouwers in de Middeleeuwen wijzen de weg!

Verder zullen er drie korte ronden zijn, waarin we in groepen uiteen gaan om met elkaar in gesprek te gaan en kennis en informatie uit te wisselen.

Thema 1 ‘Je kan me altijd bellen of mailen’
Doel: netwerken; verbinden van kennis

Thema 2 Op weg met SWV de Eem aan de hand van Ondersteuningsplan 2.0
Doel: informeren en klankborden

Thema 3 Help het SWV; klaag- en jubelmuur
Doel: doorontwikkeling

08.30 uur Inloop en ontvangst
09.00 uur Opening door Brigitta Gadella (directeur) en Leontine Benus (adjunct-directeur)
09.10 uur Keynote speaker Daan Quakernaat ‘Ga Kathedralen bouwen!’
10.15 uur Koffie en thee
10.30 uur Start 1e ronde
11.05 uur Start 2e ronde
11.40 uur Start 3e ronde
12.15 uur Gezamenlijke afsluiting
12.30 uur Lunch
13.30 uur Einde studieochtend

Mobiele versie afsluiten