Site pictogram SWV de Eem

Terugblik RT-Kenniskring

Wat een mooie RT-kenniskring hebben we dinsdagavond gehad! Dit keer was het thema ‘interprofessionele samenwerking’. Leni van Zandvoort (schoolleider) en Charlotte Westerveld (remedial teacher) van Kindcentrum De Startbaan in Soesterberg gaven een mooi voorbeeld van interprofessionele samenwerking.
Vanuit onderzoek naar de effectiviteit van RT in de school, hebben ze gekeken naar een andere vorm van samenwerking en de inzet van de RT. Hierdoor wordt er veel meer doelgericht gewerkt, worden de betrokkenen ieder vanuit de eigen expertise ingezet en gewaardeerd en is er altijd de verbinding met de groep. Ondersteuning en begeleiding voor leerlingen wordt het liefst in en om de groep geboden.

Daarna hebben we met elkaar gekeken wat interprofessionele samenwerking betekent voor de remedial teacher, de school, de leerkracht en ons Samenwerkingsverband. In de aankomende tijd gaan we kijken of we deze nieuwe inzichten kunnen implementeren in de uitvoeringsagenda van ons nieuwe ondersteuningsplan.

Deze avonden zijn altijd een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bij te praten en te netwerken. Ben je remedial teacher en ben je geïnteresseerd in onze volgende RT-kenniskring? We nodigen je graag uit voor dinsdagavond 4 juni. Hou onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mobiele versie afsluiten