Een goede samenwerking begint met een fijn eerste contact. Door open te communiceren en goed naar elkaar te luisteren, kun je als ouder en leerkracht beter inspelen op wat het kind nodig heeft. Zie elkaar als gelijkwaardige partner. Als ouder weet je goed hoe je kind in de thuissituatie is. Je kent het karakter van je kind en je hebt ervaren welke (opvoed-)aanpak kansrijk is. De leerkracht weet wat er qua onderwijs nodig en mogelijk is en heeft zicht op je kind in de onderwijssetting. Regelmatig contact en heldere verwachtingen helpen een goede samenwerking op te bouwen. Zo creëer je samen een veilige en ondersteunende omgeving, waarin ieder kind zich goed kan ontwikkelen.
Als de samenwerking niet verloopt zoals je graag zou willen, ga daar dan eerst het gesprek over aan met elkaar. Hoe wil je samenwerken en wat zijn de wederzijdse verwachtingen? Luisteren we goed naar elkaar of heeft ieder al een eigen oplossing?
Jeugd-en Oudersteunpunt Eemland – JOSEE
Kom je er niet uit of vind je het fijn als iemand met je meedenkt? Dan kun je contact opnemen met het Jeugd- en Oudersteunpunt Eemland – JOSEE. We denken graag met je mee en helpen je graag verder! Je kunt ons bereiken op maandag en donderdag op telefoonnummer 033 – 30 30 488 of mail naar contact@josee.nu.
Meepraten
Wil je als betrokken ouder meepraten met JOSEE over je ervaringen en de ontwikkelingen binnen passend onderwijs in de regio Eemland? Meld je dan vrijblijvend aan via: aanmelden@josee.nu. We nemen dan contact met je op om wat meer te vertellen over onze klankbordgroep.
Voor meer informatie
www.josee.nu
contact@josee.nu
033 – 30 30 488