Overgang PO-VO en SWV V(S)O Eemland

Voor leerlingen en hun ouders is de overstap van het primair onderwijs (po) naar het voortgezet onderwijs (vo) een spannende stap. Om de overgang soepel te laten verlopen, vindt er een overdracht plaats tussen de basisschool en de toekomstige middelbare school. Een succesvolle overgang draagt eraan bij dat leerlingen zich op lange termijn in overeenstemming met hun capaciteiten kunnen ontwikkelen. Daarom vinden wij het belangrijk om goed samen te werken met onze collega’s van SWV Eemland.

Voor meer informatie: www.swveemland.nl

Bekijk ook andere onderwerpen

Zorgplicht
Scholen hebben zorgplicht*. Dit betekent dat zij moeten zorgen dat alle kinderen een passende pek krijgen ook, als extra zorg of ondersteuning nodig is. Daarom moeten scholen na schrifteijke aanmelding van een leerling binnen 6 tot 10 weken een passende plek bieden.
Wat betekenen hulp en ondersteuning op school?
Elke school geeft hulp aan kinderen die dat nodig hebben. Dat noem je de basisondersteuning. Wat de school precies voor basisondersteuning geeft, staat in het schoolondersteuningsprofiel (SOP). Het opstellen daarvan is verplicht.
Vrijstelling leerplicht
Kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs en de plicht om naar school te gaan. Daarbij streven scholen en het samenwerkingsverband om ieder kind een passende onderwijsplek te geven, met extra ondersteuning en zorg als dat nodig is.
Toelaatbaarheidsverklaring (TLV)​
Ouders kunnen zelf geen toelaatbaarheidsverklaring (TLV) aanvragen. Voor plaatsing op het speciaal basisonderwijs (SBO) of het speciaal onderwijs (SO) is een toelaatbaarheidsverklaring van het Samenwerkingsverband nodig.
Ga naar de inhoud